Magnesium, een belangrijk mineraal

 

Helaas hebben veel mensen een gebrek aan gezonde voedingstoffen, dit komt doordat de huidige voeding vaak sterk bewerkt is, minder nutriënten bevat dan pakweg 25/30 jaar geleden door bodemuitputting en bestrijdingsmiddelen. Magnesium is een bodemmineraal, als dit mineraal minder in de bodem zit, zit er ook minder in onze voeding.  Nutriënten zijn vitaminen, mineralen en sporenelementen. Alles in ons lichaam werkt samen. Iedere nutriënt heeft zijn eigen specifieke eigenschap die we nodig hebben. Als we te weinig binnen krijgen van een bepaald nutriënt snap je dat de balans verstoord raakt. Met als gevolg dat we uiteindelijke klachten krijgen.  

 

Ons lichaam kan zelf geen magnesium aanmaken en is dus afhankelijk wat wat we eten. Magnesium zit vooral in:

Groene bladgroenten met als koplopers, broccoli, boerenkool, spinazie, andijvie en raapstelen. 

Avocado's

Noten kies je noten altijd ongezouten en ongebrand en niet meer dan een handje per dag. 

Bananen

Zeewier en algen

Peulvruchten vers, diepvries of gedroogd.

Volkorengranen

Rauwe cacao is een echte magnesium krachtpatser. Heerlijk om cacaonibs (dit zijn crunchy stukjes van de cacaonoot) door een yoghurt- of havermoutontbijt te roeren. Je kunt er je smoothie mee garneren en ook door een salade zijn ze lekker door de licht bittere smaak. 

 

Magnesium wordt ook wel het vergeten mineraal genoemd, terwijl het een ontzettend belangrijk mineraal is. Magnesium is betrokken bij vele processen in ons lichaam, het is nodig voor het goed kunnen functioneren van 300 enzymen. Magnesium is ook heel belangrijk bij het goed kunnen functioneren en ontspannen van onze spieren en zenuwen. Het zorgt voor een goede overdracht van de zenuwprikkels. Magnesium helpt ook bij de aanmaak van hormonen en kan daardoor bijdragen aan een betere hormoonbalans. Een tekort aan magnesium zorgt voor versnelde veroudering, dit komt omdat het hormoon testosteron daalt bij afname van de magnesiumspiegel in het bloed. Daarnaast zorgt een tekort aan magnesium ook voor verharding van huid en weefsels. Een goede verhouding magnesium remt calciumophoping. Bij een tekort aan magnesium verbruikt het lichaam meer calcium wat weer ten koste gaat van de botdichtheid. 

 

Magnesium is bij uitstek een relax mineraal. We zijn drukker dan ooit. Stress verbruikt magnesium in een rap tempo. Magnesium supplementen kunnen ook een oplossing zijn. Mijn advies is om dit niet op eigen houtje te doen. Er zijn verschillende vormen van magnesium. Het ligt helemaal aan jouw specifieke situatie welke vorm van magnesium geschikt is. Daarnaast worden lang niet alle magnesiumvormen die er op de markt zijn goed opgenomen door het lichaam. 

 

Samengevat: te weinig magnesium zorgt voor versnelde veroudering = verstijving van je lichaam en meer rimpels. Magnesium tekort leidt ook tot verkramping van de spieren en een minder goede overdracht van zenuwprikkels. Magnesium helpt te ontspannen en kan ook de nachtrust verbeteren. 

 

Handig om te weten:  geraffineerde (kristal)suiker en stress onttrekken magnesium aan het lichaam.  

Handig om te weten: magnesium is bij uitstek een mineraal dat heel goed via de huid wordt opgenomen. De beste opname plekken zijn je voetzolen, oksels en je buik (rond je navel).

Handig om te weten: Bij stress verbruikt het lichaam meer magnesium.

Handig om te weten: Je krijgt nooit teveel magnesium binnen als het via de huid wordt opgenomen. 

 

Aanbieding!

Zechsal Magnesium is een puur product van Nederlandse bodem. Wil je na deze informatie een artikel bij Zechsal bestellen dan krijg je 10% korting als je de code GEZONDMETGERRIE invoert. De code is onbeperkt geldig op alle producten van Zechsal. Woon je bij mij in de buurt dan kun je uiteraard bij mij bestellen en afhalen wat je weer verzendkosten bespaart. 

Extra magnesium makkelijk

Deodorant van pure magnesium, natuurlijke grondstoffen, uiteraard zonder het schadelijke aluminium. Makkelijker kan het niet!

 

Gebruik de pure magnesium gel bij het tandenpoetsen (de slijmvliezen in de mond nemen ook heel goed op).

 

Spray wat magnesiumolie op je voetzolen voor het slapen gaan (wel direct je sokken aan, want het is olie, dus glad) De volgende ochtend kun je met een tissue de overtollige olie opnemen. Als je dit niet prettig vindt kun je ook op je buik sprayen. 

 

Neem een (voeten)bad met pure magnesium badkristallen.  

Een ijzersterk duo

Een ijzersterk duo om je gebit mee te verzorgen!

Forever Bright toothgel en Zechsal pure magnesium. Een weldaad voor je gebit en gezond tandvlees. 

 

De unieke formule van de Forever tandpasta bevat bijenpropolis, is op basis van pure aloë vera en is uiteraard fluoride vrij. 

De Zechsal pure magnesium wordt goed door het wangslijmvlies opgenomen en zorgt voor gezond tandvlees. 

 

Heel simpel, doe een beetje pure magnesium gel op je tandenborstel en daarna je tandpasta. Als je het prettig vindt om wat meer schuim te hebben, maak dan eerst je tandenborstel nat. 

 

 


Unieke cursus Voel je Vitaal!

In 5 avonden leer je op verschillende manieren kijken naar je gezondheid. Alle tips zijn praktisch toe te passen voor het hele gezin. We bestaan niet uit een hoofd en een lichaam, alles werkt met elkaar samen, daarom leer je te kijken naar het totale plaatje. De ervaring is dat de cursisten enthousiast aan de gang gaan met de geleerde informatie en zich beter en vitaler voelen, maar ook veel meer inzicht krijgen in zichzelf. Waar gaan we het over hebben?  

 

Wat is gezondheid? Voor mij is dat een evenwicht van innerlijke balans, goede voeding en bewegen.

Hoe werkt je lichaam, wat gebeurt er als je hormonen uit balans zijn? Wat heeft stress met je hormonen te maken?

Hoe werkt innerlijke balans of disbalans door op je gezondheid?

Waarom is een goede kwaliteit slaap zo ontzettend belangrijk? 

Wat is het verschil tussen voeding en vulling?

Wat staat er op een etiket en waar moet je echt op letten?

Is als gezond aangeprezen voeding ook echt gezond?

Hoe werkt de Biotensor en wat kun je ermee? 

Waarom wordt iemand ziek en iemand anders met dezelfde leefstijl niet?

Wanneer heb je extra supplementen nodig en wat zijn goede supplementen?

Als je altijd rugpijn hebt en er is niets te vinden in je rug wat dat zou kunnen veroorzaken, wat dan?

Zo zijn er tal van SOLK* klachten die alles te maken hebben hebben met innerlijke balans?

Hoe kun je hier aan werken?

Waarom is een stabiele bloedsuikerspiegel zo belangrijk? 

 

Dit en nog veel meer wordt allemaal besproken op de cursus

 

De cursusavonden zijn inclusief koffie/thee, pH teststrip, lijst met de meest schadelijke e-nummers, een sapjesproeverij met recepten, informatie over waterkefir, een aantal recepten en een op de cursus gemaakte tandpasta en zuurkool.

 

*SOLK staat voor Somatisch Onvoldoende verklaarbare Lichamelijke Klachten 

 

De prijs van deze unieke cursus is € 124,95. De beste investering die je kunt doen, is investeren in je gezondheid! Tot en met zondag 9 februari ontvang je een vroegboekkorting van €25.00.

We starten op woensdag 4 maart.      

 

Voor bedrijven of andere grote groepen is het bij 10 of meer deelnemers mogelijk de cursus op locatie te geven. Ook is het mogelijke een workshop te boeken over een onderwerp naar wens. Neem voor meer informatie contact op. Ik ben bereikbaar op 06 49955517 of mail naar info@gezondmetgerrie.nl 

 

Corry

Hoi allemaal. Vorig jaar 8 okt. 2019 heb ik de cursus voel je vitaal gedaan bij gezondmetgerrie.

Ik ben daar aan begonnen omdat ik 3 jaar geleden een maagverkelining heb gedaan. En ik op een gegeven 

moment vast liep.

Van ja en nu ik wist het niet meer. Dus ik ben naar gezond met gerrie gegaan. Die cursus heeft mijn leven veranderd. Ben nu fit en voel me top. Elke week leer je weer wat anders, pas het ook elke week toe.Dus mensen ga de cursus vitaal doen bij gezond met gerrie  En ga je gezond en fit voelen net als mij.  

 

Elly  

Bij Gezond met Gerrie de cursus Voel je Vitaal gedaan van 5 leuke leerzame avonden, een goede uitleg van de zaken waarmee ze bezig is, o.a. gezondheid middels verantwoorde voeding, eenvoudig toe te passen

en het helpt echt! Voel me een stuk gezonder en lichter, en…. dit is een leuke bijkomstigheid, ben flink… 10 kg afgevallen ( was ook nodig ) Kortom ….. zo’n cursus is zeker een aanrader!  

Wilma

Dankzij de cursus Vitaal met voeding ben ik me veel bewuster geworden van wat wel en niet goed is om te eten, zowel voor je darmen als effecten daarvan op je lichaam. Gerrie geeft je een goed inzicht in alle soorten

voedingsstoffen, zoals vetten, koolhydraten, eiwitten, vitaminen. Waarom het belangrijk is je zuurbase in de gaten te houden en hoe, vond ik een eye-opener. Ze vertelde over het belang van etiketten lezen, iets wat ik nu altijd toepas. Ik ben erg blij deze cursus te hebben gevolgd, die wordt gegeven in een ongedwongen, gezellige sfeer, waarbij de

avonden omvliegen omdat er naast theorie ook leuke recepten worden gemaakt, zoals tandpasta en gefermenteerde zuurkool. Dankzij de cursus maak ik nu dagelijks gerechten met veel groentes en kruiden

(van ontbijt tot diner), zelfs mijn partner is hierover zeer enthousiast geworden.

Ik kan deze cursus iedereen aanbevelen!volgende nieuwsbrief

Schrikbarende cijfers


Op 1 januari 2018 hadden 9.9 miljoen mensen in Nederland één of meerdere chronische aandoeningen. Dit komt overeen met 58% van de Nederlandse bevolking. Een chronische aandoening is hier gedefinieerd als een aandoening waarbij over het algemeen geen uitzicht is op volledig herstel. De schatting is gebaseerd op een selectie van 109 door de huisarts geregistreerde chronische aandoeningen. De diagnose kan gesteld zijn door de huisarts zelf of kan zijn overgenomen van een andere zorgverlener. Bron: www.gezondheidenzorginfo.nl