Orthomoleculaire voeding

 

Hyppocrates, de grondlegger van de Westerse geneeskunde zei het al: "Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn voeding".

 

De juiste voeding is essentieel voor het in balans houden van je lichaam. Maar wat is nu de juiste voeding?

Op internet kun je veel vinden over de voor- en nadelen van een voedingsproduct, maar gelden die ook ook voor jou? We zijn allemaal uniek. Wat voor mij heel goed werkt, kan bij jou misschien juist wel averechts werken. Een tomaat kan bijvoorbeeld voor de ene persoon juist heel goed zijn, maar voor de ander minder goed of zelfs een allergische reactie geven. 

 

Met de voedingsmiddelenlijst gaan we kijken welke voeding voor jou goed is en welke niet. De voedingsmiddelenlijst is compleet van zuivel, vetten tot aan granen. Ieder product test ik uit of je daar goed, neutraal of slecht op reageert. Dit geeft al een heel helder beeld. Uiteraard krijg je deze lijst mee naar huis. 

 

Zijn er specifieke klachten, dan kijken we daar ook naar. Hoe vaak eet je per dag? Op welke tijden eet je? Wanneer ben je vermoeid, heb je buikpijn of andere klachten? Hoe is het met jouw PH waarde gesteld en met jouw vetzurenbalans? Veel antwoorden kunnen we halen uit de voeding die je eet en jouw leefstijl. Heb je een vitamine of mineralen tekort? Als we het plaatje compleet hebben gaan we samen kijken wat er nodig is om jouw klachten te verminderen of zelfs te laten verdwijnen. 

 

Vrijwel alle kwalen ontstaan uit disbalans in de vetzuren en de PH waarde. Vanuit deze basis ontstaan er laaggradige ontstekingen. Deze laaggradige ontstekingen zorgen voor diverse fysieke klachten. Van kleine huidontstekingen, reumatische aandoeningen tot diabetes en slecht slapen. 

 

Het doel van mijn behandelmethoden is jou te begeleiden naar een bewustwordingsproces. Een proces waarbij jouw zelfhelende vermogen geactiveerd wordt en aanzet tot veranderingen in positieve zin. 

 

Ik kan je coachen om de goede keuzes te gaan maken en zo je klachten achter je te laten. Ik ben een praktisch ingesteld mens, zo begeleid ik ook mijn cliënten. Niemand houdt een betere leefstijl vol als het veel tijd kost of erg ingewikkeld is. We kijken samen naar wat specifiek bij jou en jouw levensstijl past om een zo groot mogelijk resultaat te bereiken.  

 

Wil je liever meer voorlichting kijk dan bij mijn cursus Voel je vitaal

 

 


Is dat net zo ingewikkeld als het woord Orthomoleculair?

Ortho komt van het Griekse woord orthos en betekent: goed, recht of juist. Moleculair betekent: bestaande uit moleculen. Het betekent dus dat je de juiste moleculen(voedingsstoffen) op de juiste plaats brengt. Dat klinkt ingewikkeld maar met de juiste kennis en begeleiding is het niet zo moeilijk om lekker en verantwoord te eten en tegelijkertijd te werken aan het zelfhelend vermogen van het lichaam.