Overgewicht?

Altijd bezig met je gewicht? Na ieder (tijdelijk) werkend dieet weer teug bij je oude gewicht of zelfs nog wat kilo’s meer. Eigenlijk weet je het wel, een dieet werkt niet, toch trap je er telkens weer in.

Nooit meer op dieet voor een blijvend gezond gewicht?

 

Om een blijvend gezond gewicht te bereiken en te behouden is een verandering in je eetpatroon nodig. Ik hoor je al denken: “mmm ik wil wel lekker blijven eten”. Natuurlijk, anders eten betekend zeker niet dat je minder lekker gaat eten. Het is vooral erg belangrijk dat je weet wat je eet en wat dat eten met je lichaam doet. Aan je gewicht werken is aan je gezondheid werken.

 

 

Naast een gezond en gevarieerd eetpatroon is het ook belangrijk dat je inzicht en kennis krijgt in wat voeding voor je kan doen. 

 

Wil je meer weten, download dan mijn gratis gezondheids-ebook met daarin o.a. 10 tips en weetjes over gezonde voeding.

Moe en futloos?

Daar zit je dan weer op de bank, moe en futloos. Net genoeg energie om de dag door te komen en aan je verplichtingen te voldoen. Herkenbaar? Wil je je weer fit en energiek voelen?

 

Vermoeidheid is vaak een vicieuze cirkel van verschillende oorzaken. De juiste voeding is een heel belangrijk element, maar ook je biologische ritme en je omgeving zijn belangrijke factoren. Wist je bijvoorbeeld dat magnesium kan o.a. bijdragen aan het reguleren van het ‘slaaphormoon’ melatonine waardoor we beter kunnen slapen. Voldoende magnesium kan ook vermoeidheid en lusteloosheid helpen voorkomen. Zeker in periodes van extra drukte en/of stress is magnesium een belangrijk mineraal.

 

Helaas hebben veel mensen een magnesium tekort. Ons lichaam kan zelf geen magnesium aanmaken dus we moeten het echt van de juiste voeding hebben.

 

Wil je meer weten, download dan mijn gratis gezondheids-ebook met daarin o.a. 10 tips en weetjes over gezonde voeding.

Vage klachten?

Je bent regelmatig verkouden, moe, je nagels brokkelen. Zomaar een greep van vage klachten waaruit blijkt dat je gezondheid niet optimaal is. Wil je bestaande klachten verminderen en nieuwe klachten voorkomen?

 

Als je weet dat 70% van de gezondheidsklachten voeding-gerelateerd zijn, snap je wel dat er hier veel winst te behalen valt voor je gezondheid. Onze westerse manier van eten is niet de gezondste manier. Het meeste voedsel dat we in de supermarkten zien komt uit de fabriek. Vaak vol ongezonde vetten, suikers en chemische toevoegingen. Het is niet wat het belooft te zijn volgens het etiket.

 

Over gezond eten is zoveel tegenstrijdige informatie dat we door de bomen het bos niet meer zien.

Weet je dat suiker wel 50 andere namen heeft?

 

Wil je meer weten, download dan mijn gratis gezondheids-ebook met daarin o.a. 10 tips en weetjes over etiketten lezen, trucjes en valkuilen in de supermarkt.