Lieve lezers, 

 

Er is veel onrust door het Corona Virus. Het is een heftige tijd voor iedereen en daarom heb ik toch besloten voor een extra bericht aan jullie. Het is een bericht waarin ik start met de gebruikelijk reguliere kijk op ziekte en een voorbeeld van hoe de kijk van de biologische natuurwetten is op ziekte. Onderin het bericht staat een link van de website waarin Eniko van Biologika Nederland uitlegt hoe die kijk nu op het huidige virus is.

 

Ook ik ga even dicht voor 1 op 1 consulten in mijn praktijk. Natuurlijk ben ik te bereiken voor een consult/advies per telefoon/beeldbellen of wat dan ook, dit gaat gewoon door. Ik hoop ook dat iedereen die dit leest zich aan de afgekondigde maatregelen zal houden. Stop met hamsteren (als je dit doet) dit vergroot je angst, is een vorm van schijnveiligheid en denk aan die mensen die nu juist extra moeten werken en na hun werk lege schappen aantreffen.

De media staat vol met nieuws over dit virus. Moeilijk te onderscheiden welk nieuws correct is en welk nieuws speculatief en/of nep is. Wordt je er onrustig of angstig van, probeer dan je drang om steeds het nieuws te luisteren of je social media te checken te temperen

 

Onrust, angst het zijn slechte raadgevers en ondermijnen je immuunsysteem. Ik heb op mijn tijdlijn van Facebook Gezond met Gerrie een artikel gedeeld wat ik op Pinterest vond met mooie tips om angst en onrust in te dammen. De moeite waard om te lezen en misschien te printen en te herlezen als je weer merkt dat er onrust bij je aanwezig is.

Wat kun je verder zelf doen? Zorgen dat je immuunsysteem zo sterk mogelijk is. Daar draait het altijd al preventief om, maar de nood is nu hoog. Eet gezond, dat wil zeggen: gevarieerd en vers. Laat kant en klaar producten fijn in de winkel liggen, Deze zorgen er alleen maar voor dat je lichaam harder moet werken om alle afvalstoffen uit deze vulling (voeding is namelijk iets anders) te verwerken. Geef je lichaam ook wat dit betreft rust. Eet minder zaken die zwaarder te verteren zijn zoals vlees en veel zuivelproducten, ook die laten het lichaam harder werken. Mijn advies is groente, groente en nog eens groente aangevuld met fruit. Telkens een ander kleur, want iedere kleur in groente en fruit heeft zijn eigen specifieke scala aan nutriënten. 


Vitamine C is een belangrijke vitamine om je weerstand te vergroten tegen ziektes en ook nu een uitstekende beschermer. Veel mensen beseffen het niet, maar zijn qua nutriënten ondervoed. Ook vitamine D3 is een goede beschermer. Heb je verschijnselen van griep of verkoudheid, dan is je weerstand nu verminderd en is het een goede zaak daar gelijk actie op te ondernemen. Kies voor een goede kwaliteit en een goede dosering. In tijden van stress is magnesium ook een goede keus, dit kun je prima toedienen via de huid in de vorm van olie, gel of in een lekker (voeten) bad.
Voor vragen hierover kun je vrijblijvend contact met me opnemen

 

Stress is een ernstige ondermijning van je immuunsysteem, bedenk dat angst ook stress is. Moet je nu extra hard werken, pas goed op jezelf en geef op tijd je grenzen aan. Mensen in de zorg hebben de neiging om altijd maar door te gaan, maar juist nu wil ik zeggen: LUISTER NAAR JE LICHAAM. Dat is echt belangrijk om jezelf te beschermen. Een ander prachtige immuun versterker is wandelen in de natuur. Niet praten over de actualiteiten, maar wandelen en je verwonderen hoe mooi de natuur is. De belofte van de lente is volop aanwezig. De buitenlucht is een weldaad, wandelen kalmeert de geest, verminderd stress en is gelijk goed voor de dagelijkse portie beweging.

Probeer voldoende te slapen, 8 uur per nacht is nu geen luxe maar werken aan je gezondheid. Een uitgerust en goed gevoed lichaam kan simpelweg meer aan.

 

Gebruik van handgel kan het virus bevorderen, wees daar terughoudend mee en gebruik het alleen als er geen water en zeep is binnen bereik is. Handgel verwijderd de natuurlijke bacteriën die we allemaal op onze handen hebben om ons te beschermen en is bedoeld om ons te beschermen tegen bacteriën, schimmels en gisten. Tegen het virus zelf doet het niets. Ik heb het hier natuurlijk over de gewone handgel die we in de winkel kunnen kopen. De ontsmettingsmiddelen die in de zorg gebruikt worden hebben een andere samenstelling en overal waar dat staat met het verzoek je handen te ontsmetten moet je dat uiteraard ook doen. Zelf draag ik mijn ringen nu niet, makkelijker met handen wassen en je weet zeker dat er niets achterblijft onder je ringen.

 

De afgelopen jaren lijken we allergisch te zijn geworden voor lichaamshaar, alles wordt geschoren. Die haartjes in de neus die ook vaak weggehaald worden zitten er niet voor niets. De biologische functie van neushaartjes zijn om de ingeademde lucht te filteren en daarmee onze weerstand tegen verkoudheid te vergroten.

 

Tot hier het gedeelte met de reguliere kijk op ziekte. Ik noemde al even de biologische natuurwetten. Misschien even een schok, want het is totaal anders dan we geleerd hebben. In consulten gebruik ik het regelmatig bij de mensen die daarvoor open staan met mooie resultaten. Misschien is het juist nu de tijd om dit bewustzijn bij mensen te vergroten. Kijk maar eens of het je aanspreekt. Alles is goed, vind je het mooi, ga je er eens in verdiepen, vind je het niks, ook goed. Iedereen moet vooral doen wat bij hem/haar past.

 

Als voorbeeld: er komt een dame bij me die behoorlijk overgewicht heeft, al jaren probeert af te vallen maar niets lukt. Ze komt nooit verder dan 5 kilo. Deze dame is zeer actief, drukke baan, gezin, veel vrijwilligerswerk,ze sport veel en intensief en eet voorbeeldig gezond. Alle resterende vrije tijd wordt gevuld met uitstapjes, veel vrienden over de vloer en hele bijzondere vakanties, die dagelijks 2 tot 3 maal gedeeld worden op social media.

 

Na het intake gesprek kan ik op de reguliere manier niets bedenken waardoor het zou kunnen komen. Ik stel haar een aantal simpele vragen. Waarom werk je zo hard? Waarom sport je zo veel en intensief? Waarom ben je daarnaast nog zo druk met vrijwilligerswerk? Ze kijkt bedenkelijk en antwoord "omdat ik dat leuk vind, denk ik".....Die "denk ik" is voor mij de opening om te vragen of ze open staat voor een andere visie, en daar is ze gelukkig benieuwd naar.

 

Ze verteld dat ze uit een middenstandsgezin komt, waarin keihard gewerkt werd. Haar ouders zijn super lief, maar hadden weinig tijd voor de kinderen. Op school presteerde ze goed, maar werd altijd vergeleken met haar oudere zus die beter presteerde. En ja, ze zou best eens willen dat ze tijd had om lekker een avond op de bank te zitten of voor een leuke hobby, maar ze heeft geen tijd. 

Na wat door vragen komt de confronterende vraag. Voelde jij je vroeger gezien? Tranen komen.... Nee ondanks haar liefdevolle ouders en fijne jeugd voelde zij zich niet gezien. "Mijn ouders hadden weinig oog voor ons omdat ze altijd druk waren. Er werd wel met elkaar gesproken als ik ergens mee zat, maar nooit op het moment dat ik dat nodig had, altijd op het moment dat zij tijd hadden en dan leek mijn kinderprobleem al niet meer zo belangrijk. Ik werd altijd vergeleken met mijn zus en die was net iets slimmer, mooier en sociaal vaardiger dan ik".

 

Ik leg haar uit dat het gevoel niet gezien te worden haar hele leven onbewust bepaald en dat ze het patroon van haar eigen jeugd nog leeft en eigenlijk hetzelfde doet met haar kinderen. Ze knikt en ziet dit stukje. " Maar wat heeft dit te maken met mijn gewicht?" Ik leg haar uit dat ze alsmaar bezig is met zichzelf te laten zien. Hard werken, ik wil gezien worden. Vrijwilligerswerk, ik wil gezien worden. Alles 3 x per dag delen op social media, ik wil gezien worden. Het gevoel dat haar zus altijd beter was en ze in haar schaduw stond. Ik word niet gezien.

 

Dit gevoel niet gezien te worden wijst naar een eigenwaarde conflict. Het lichaam lost dit heel (bio)logisch op door gewicht vast te houden. Biologisch betekend meer kilo’s is meer kans om gezien te worden. Voor we verder gaan met dit thema wil ze tijd om het allemaal te laten zakken. Logisch, want zo heeft ze nog nooit naar haarzelf gekeken. In het volgende consult wat ze toch graag wil, gaan we terug naar het gevoel wat ze vroeger had. Door dit gevoel heel bewust te voelen brengen we het naar het bewustzijn en kan het losgelaten worden. We zijn nu een half jaar verder. Ze heeft rust gevonden, een bewuste keus gemaakt in wat ze wel en niet doet. Ze doet nu wat ze leuk vind en niet meer om gezien te worden. Inmiddels is ze ook 9 kilo kwijt. Ze is er nog niet, maar er is een prachtig begin gemaakt door iets uit het onderbewustzijn op te lossen. 

 

 

Voor mij is deze gebundelde kennis van voeding en de werking van het onderbewustzijn een schat aan kennis om mensen mee te mogen begeleiden.

 

Hieronder de beloofde link.

https://www.biologikanederland.nl/

 

Pas goed op jezelf en op de ander, wees zorgzaam en liefdevol. Als iedereen dit doet lozen we ook de mensen die het moeilijk hebben in deze tijd erdoor.