Gezondheidscoach en ervaringsdeskundige

 

Ik ben Gerrie Hegeman, afgestudeerd Orthomoleculair voedingsadviseur en geschoold in de Biologisch Natuurwetten. Misschien wel net zo belangrijk, op beide gebieden ben ik ervaringsdeskundige.

 

Ik werd ziek

In 2014 kreeg ik Hidradenitis Suppurativa en zat al snel in de derde en ernstigste fase van een nare, chronische ontstekingsaandoening met vergaande gevolgen voor mijn leven. Operatie na operatie volgde en een normaal leven was er niet meer bij. Werken was nauwelijks mogelijk, net als een prettig sociaal leven. Volgens de artsen zou mijn leven voortaan zo blijven. Er is weinig inzicht in wat deze aandoening veroorzaakt en weinig hoopgevende kennis om er van te genezen. Ik kon me hier niet bij neerleggen en ben er werkelijk alles over gaan lezen.

 

Het herstel

Bij alles wat ik aan hoopgevende verhalen las, speelde voeding een grote rol. Huh? Ik at toch al gezond. Ik kwam erachter dat gezond eten volgens de schijf van vijf voor mij helemaal niet gezond bleek te zijn. Met hulp van een Orthomoleculair behandelaar ben ik begonnen aan mijn herstelprogramma en dat gaf al snel een prachtig resultaat. De juiste voeding en de voor mij nodige supplementen deden hun werk. Ik kreeg een groot vertrouwen in het zelfhelend vermogen van mijn lichaam.

 

Studeren

Er ging een wereld voor me open en dat was het moment dat ik besloot de opleiding Orthomoleculair Voedingsadviseur te gaan volgen. Bij iedere les waren er momenten dat ik dacht “waarom wist ik dit niet”. Ik kwam erachter dat ik toch vaak vulling at in plaats van voeding. Ik kreeg steeds meer inzicht in de werking en genezende kracht van voeding. Tijdens en na de studie heb ik vele boeken en wetenschappelijke onderzoeken gelezen en ik raakte er steeds meer overtuigd van dat ik deze kennis moest gaan delen. Daarnaast blijf ik studeren, want het laat me niet meer los. Er wordt steeds meer bekend over de kracht van het zelfhelend vermogen van het lichaam.
Naast voeding ben ik ook geschoold in de Biologische Natuurwetten. Ziekte door zielsoorzaken uit het onderbewustzijn. Het onderbewustzijn slaat alles op. Een gebeurtenis die indruk maakt laat een afdruk achter in het onderbewustzijn. Jaren laten kun je hier fysieke klachten van ondervinden. De trainingen die ik gevolgd heb bij Marjolein van de Meulen van Heartconnection Nederland hebben mij een stevige basis gegeven om anderen hierin te kunnen begeleiden. 
 

 

Diploma's en certificaten

Orthomoleculair voedingsadviseur (diploma 2017)

Een praktijk beginnen en uitbouwen (certificaat 2017)

Behandelprotocollen Huid, haar en nagels (certificaat 2018)

Behandelprotocollen Overgewicht (certificaat 2018)

Orthomoleculair gewichtsconsulent Paleo (certificaat 2018)

HeartConnection Borstkankerdag (2017)

HeartConnection 1 en 2 (2017)

HeartConnection Psyche en relaties (2017)

HeartConnection 3 (2018)

HeartConnection Geld (2018)

HeartConnection Depressies en verslavingen (2018)

HeartConnection Over-en ondergewicht (2018)

HeartConnection  Prachtige, intensieve trainingsweek in Marokko.

 

Jaarlijks volg ik regelmatig bij- en nascholingen in de orthomoleculaire voedingsleer, de Biologische Natuurwetten, coaching en ondersteuning van cliënten.

 

Mijn huidige studie is: Orthomoleculaire ondersteuning bij kinderen.

In maart 2020 ga ik Bij HeartConnection Nederland Heartconnection 4 volgen.  

 

Ik ben aangesloten bij het Meo’s Health concept van Ineke Haisma.

Ineke is Orthomoleculair therapeut, eigenaar van Meo Auxilio, Deelname aan Meo’s Health concept betekent dat ik bij ingewikkelde vraagstukken  kan terug vallen op de kennis en ervaring van de andere Meo’s en op Ineke Haisma met haar netwerk van therapeuten en artsen. Meo’s Health concept biedt ook een lijn van hoogwaardige voedingssupplementen die niet in de winkel te koop zijn.