Een krachtige combinatie, een gezonde geest in een goed gevoed lichaam!

 

Als orthomoleculair gezondheidscoach is het mijn doel om jouw kennis over het zelfhelend vermogen van je lichaam te vergroten. Als er klachten zijn, kijk ik naar de relatie van de voeding die je eet en je klachten. Naast de krachtige werking van goede voeding spelen ook andere zaken die van invloed zijn op je gezondheid. Hierbij kun je denken aan conflictinslagen, ademhaling, omgevingsfactoren en leefgewoonten.

 

In mijn adviezen ga ik zoveel mogelijk uit van de natuurlijke kracht van voeding, indien nodig aangevuld met hoogwaardige supplementen. Ik benader het op een eenvoudige, praktische en nuchtere manier.  Door van gezond eten stap voor stap een gewoonte te maken zal het een blijvend succes worden. Daarnaast kunnen er zaken opgepakt worden met de kennis van de de biologische natuurwetten. Ook dit benader ik op praktische en eenvoudige wijze.

 

De kracht van voeding vroeger

Ons eten is de afgelopen zestig jaar drastisch veranderd, vroeger kwam vrijwel alles vers uit de tuin. Het kreeg de tijd om te groeien en er werden nauwelijks giftige bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Er werd een wintervoorraad aangelegd door groente te fermenteren. Dit is een zeer gezonde manier om groente te bewaren. De levende bacteriën die hierdoor ontstaan zijn een gezonde aanvulling voor onze darmen. Onze darmen zijn de basis van onze goede gezondheid.

 

Onze voeding nu

Tegenwoordig komt veel van ons eten rechtstreeks uit de fabriek, dit is veelal bewerkt met slechte vetten, vele kunstmatige toevoegingen en geraffineerde suikers. Veel producten die we regelmatig kopen zijn helemaal niet goed voor onze gezondheid, al doen de verpakkingen ons dat wel geloven. De westerse bevolking wordt er niet gezonder en vitaler van. Veel kwalen en ziektes noemen we ook wel welvaartsziekten. Eigenlijk zegt dat al genoeg. De meeste producten in de supermarkt zijn vulling en geen voeding. Voor veel mensen is het lastig om een verantwoorde keus te maken uit de hoeveelheid aangeboden producten. Door jarenlang de verkeerde keus te maken, krijgen we welvaart gerelateerde klachten en worden we uiteindelijk ziek.

 

Gif

In de huidige tijd krijgen we meer gifstoffen binnen dan ooit. Niet alleen via onze voeding, maar ook door het gebruik van cosmetica, schoonmaakmiddelen en wasmiddelen. Deze gifstoffen komen binnen via ons grootste orgaan, de huid. Gek dat we daar zo weinig bij stil staan. We hoeven niet terug naar vroeger, met wat eenvoudige aanpassingen kun je het lichaam al ontlasten van vele giftige stoffen. 

 

 

" De beste investering die je kan doen, investeren in je gezondheid! "