Voedings- en ervaringsdeskundige

 

Ik ben Gerrie Hegeman, afgestudeerd Orthomoleculair voedingsadviseur en ervaringsdeskundige.

 

Ik werd ziek

In 2014 kreeg ik Hidradenitis Suppurativa en zat al snel in de derde en ernstigste fase een nare, chronische ontstekingsaandoening met vergaande gevolgen voor mijn leven. Operatie na operatie volgde en een normaal leven was er niet meer bij. Werken was nauwelijks mogelijk, net als een prettig sociaal leven. Volgens de artsen zou mijn leven voortaan zo blijven. Er is weinig inzicht in wat deze aandoening veroorzaakt en weinig hoopgevende kennis om er van te genezen. Ik kon me hier niet bij neerleggen en ben er werkelijk alles over gaan lezen.

 

Het herstel

Bij alles wat ik aan hoopgevende verhalen las, speelde voeding een grote rol. Huh? Ik at toch al gezond; vers geperst sinaasappelsapje bij het ontbijt, verse groente, matig met vlees. Ik kwam erachter dat gezond eten volgens de schijf van vijf voor mij helemaal niet gezond bleek te zijn.  Met hulp van een Orthomoleculair behandelaar ben ik begonnen aan mijn herstelprogramma en dat gaf met drie maanden al een prachtig resultaat, de ontstekingen werden minder en ik voelde me met de week weer vitaler. De juiste voeding, verandering van leefstijl en de voor mij nodige supplementen deden hun werk. Ik kreeg een groot vertrouwen in het zelfhelend vermogen van mijn lichaam.

 

Studeren

Er ging een wereld voor me open en dat was het moment dat ik besloot de opleiding Orthomoleculair Voedingsadviseur te gaan volgen. Bij iedere les waren er momenten dat ik dacht “waarom wist ik dit niet”. Ik kwam erachter dat ik toch vaak vulling at in plaats van voeding. Ik kreeg steeds meer inzicht in de werking en genezende kracht van voeding. Tijdens en na de studie heb ik vele boeken gelezen en ik raakte er steeds meer overtuigd van dat ik deze kennis moet delen. Daarnaast blijf ik studeren.

Er wordt steeds meer bekend over de juiste voeding en de kracht van het zelfhelend vermogen van het lichaam. Een vak waarin ik wil blijven leren om alle mogelijkheden zo goed mogelijk te benutten. 

 

Vitaler door voeding

Om mij heen zie ik veel mensen worstelen met hun gezondheid, ik herken het. Wat vage klachten, moe en futloos. We gooien het op ons drukke leven, de overgang of iets anders. Een duurzame verandering van leefstijl doet zoveel voor je welzijn. Mijn leven is compleet veranderd vanaf het moment dat ik weet wat echte, pure voeding met je lichaam kan doen. Ik ben me bewust van wat ik eet, wat dat eten voor mijn lichaam doet en kan dus zelf een verantwoorde keuze maken. Ik weet ook dat het makkelijker is om een medicijn te slikken dat de ziekte onderdrukt, maar als je echt wil, is er met voeding veel mogelijk. 

 

Investeren

Veel mensen gaan ervan uit dat we de jaarlijkse eigen bijdrage bij de zorgverzekering toch wel kwijt zijn. Ik heb het geld geïnvesteerd in een goede voedings- en leefstijl en heb het afgelopen jaar alleen mijn premie betaald. Investeren in jezelf loont op alle fronten!

 

Diploma's en certificaten

Orthomoleculair voedingsadviseur (diploma)

Behandelprotocollen Huid, haar en nagels (certificaat)

Behandelprotocollen Overgewicht (certificaat)

Orthomoleculair gewichtsconsulent Paleo (certificaat)

 

Mijn huidige studie is: Orthomoleculaire ondersteuning bij kinderen.

 

Ik ben aangesloten bij het Meo’s Health concept van Ineke Haisma.

Ineke is Orthomoleculair therapeut, eigenaar van Meo Auxilio, Deelname aan Meo’s Health concept betekent dat ik bij ingewikkelde vraagstukken  kan terug vallen op de kennis en ervaring van de andere Meo’s en op Ineke Haisma met haar netwerk van therapeuten en artsen. 

Meo’s Health concept biedt ook een lijn van hoogwaardige voedingssupplementen die niet in de winkel te koop zijn.