Cursus, wat, waar, wanneer?

Wil je meer kennis en inzicht in een gezonde levensstijl? Volg dan de cursus, Vitaal door voeding.

Volgende cursus:

dinsdag 7 - 14 - 21 - 28 mei en dinsdag 4 juni 2019

19.15 uur - 21.15 uur

 

Locatie: 

Distelvink 5

3737 SH Maartensdijk.  

 

Voor bedrijven of andere grote groepen is het bij 10 of meer deelnemers mogelijk de cursus op locatie te geven. Ook is het mogelijke een workshop te boeken over een onderwerp naar wens. Neem voor meer informatie contact op. 

 

 


Elly

3 oktober 2018 

Bij Gezond met Gerrie de cursus Vitaal met voeding gedaan van 5 leuke leerzame avonden, een goede uitleg van de zaken waarmee ze bezig is, o.a. gezondheid middels verantwoorde voeding, eenvoudig toe te passen en het helpt echt! Voel me een stuk gezonder en lichter, en…. dit is een leuke bijkomstigheid, ben flink… 10 kg afgevallen ( was ook nodig ) Kortom ….. zo’n cursus is zeker een aanrader!

  

De meesten ziekten overkomen ons niet zo maar

Daar gaat een heel sluipend proces aan vooraf. Zelf ben ik weer helemaal gezond, dat is wel anders geweest. Na 6 operaties in elf maanden kwam ik tot de conclusie dat het roer om moest. Zoals velen maakte ik me afhankelijk van de arts en/of de medicatie.

 

Het heft in eigen handen nemen

Tot ik me realiseerde dat ik zelf verantwoordelijk was voor mijn eigen gezondheid en dat operaties en medicatie mijn ziekte niet gingen verhelpen, maar slechts onderdrukten. Zodra ik ermee zou stoppen zou het weer mis gaan. Ik vond mijn weg in voeding bij een orthomoleculair behandelaar en was zo enthousiast dat ik de opleiding tot orthomoleculair voedings-adviseur ben gaan volgen. Bij iedere les had ik momenten waarop ik dacht ‘aha werkt dat zo’.

 

We zijn onwetend geworden 

Ons lichaam bestaat uit cellen van ongeveer een honderdste millimeter groot. Die cellen houden ons in leven, iedere cel heeft zijn eigen specifieke taak en weet wat die moet doen, de cellen onderling communiceren met elkaar. Als er iets mis gaat in de communicatie worden we ziek. Er zijn zoveel misverstanden over voeding, het aanbod van kant en klaar is zo groot en de kreten op de verpakkingen zijn zo misleidend dat we onwetend zijn geworden over wat pure voeding voor je kan doen. 

 

Het ontstaan van veel klachten

Als er iets mis gaat in de communicatie van onze lichaamscellen ontstaan er ziekten, veelal veroorzaakt door laaggradige ontstekingen. De basis voor veel ziekten wordt al gelegd in de kinderjaren. Laaggradige ontstekingen vormen de basis van veel van onze westerse welvaartziekten. Het woord welvaartziekte zegt eigenlijk al genoeg. Veel mensen zijn te zwaar, variërend van enkele pondjes tot vele kilo’s. Iedereen weet eigenlijk ook wel dat een dieet slechts helpt zolang je het blijft volgen, toch gaan er in het voorjaar weer mensen tevergeefs op dieet. Gelukkig houdt niemand een dieet lang vol. Ik zeg gelukkig, want de meeste diëten zijn niet bepaald gezond. Dit is een slecht systeem voor ons lichaam, doordat we ons lichaam laten hongeren worden we na het lijnen weer zwaarder dan we ooit waren. Dit noemen we het jo-jo effect. Na het zoveelste dieet val je niet meer af, er is zoveel disbalans ontstaan dat het lichaam het niet meer aan kan. Disbalans in het lichaam is de basis van het ontstaan van laaggradige ontstekingen en zorgen voor ongemak, vermoeidheid en ziekten. 

 

Waarom weten we dat niet?

Gezond eten is een optelsom van veel kleine dingen en vooral van weten wat voeding met je lichaam doet. Waarom weten we dat niet? Daar zijn tientallen redenen voor. Helaas hebben de economische belangen van de voedingsindustrie en de farmacie een groot belang bij het onwetend houden van de mensen. Dit zijn twee grote machtige industrieën die bepalend zijn in onze nieuwsvoorziening. Van ‘light’ producten word je niet ‘light’, maar op den duur ziek.  

 

De eerste cursusavond bestaat uit theorie: Wat zijn en doen E-nummers ? 

Je leert het verschil tussen een goed E-nummer en een schadelijk E-nummer

En hoe je dit gemakkelijk kunt checken. Wat is NoCx ? Etiketten lezen. 

Je leert de kreten op de verpakkingen te doorgronden zodat je een gezondere keus kunt maken. Wanneer eet je nu gezond, en wat is voor jou gezond? Je gaat naar huis met een lijst met de meest schadelijke E-nummers en PH zuurbase test-strips zodat je thuis kunt meten of je lichaam aan het verzuren is. 

 

De tweede cursusavond bespreken we de zuurbase resultaten en hebben we het over de werking van micronutriënten (vitaminen, mineralen en sporenelementen) en doen een sapjes- en waterkefir proeverij. Je gaat naar huis met de recepten van de sapjes die er geproefd zijn, Informatie over waterkefir en een zuurbase lijst waarop je kunt zien welke voedingsmiddelen verzurend werken. 

 

De derde cursusavond gaat over macronutriënten,(koolhydraten, eiwitten en vetten), een onderwerp waar over het algemeen veel mis gaat wat betreft onze gezondheid en waar veel misverstanden over zijn.

We gaan zelf zuurkool maken en je gaat naar huis met de zuurkool, het recept en een boekentip. 

 

De vierde cursusavond gaat over de huid, onze grootste orgaan. Alles wat we daar op smeren komt in ons bloed terecht. We bespreken een aantal gangbare cosmetica ingrediënten en gaan zelf tandpasta maken. Je gaat naar huis met je zelf gemaakte tandpasta en het recept, een recept om zelf wasmiddel te maken en een lijst met de top 20 van de meest schadelijke stoffen die in cosmetica gebruikt worden zodat je zelf de kennis hebt om een goede keus te maken. 

 

De vijfde en laatste cursusavond herhalen we kort wat onderwerpen van de voorgaande avonden. Het belang van bewegen, goed adem halen, balans tussen inspanning en ontspanning, het belang van goed slapen en uitleg over het verschil in diverse manieren van bewegen en sporten. 

Je krijgt recepten mee naar huis om je te inspireren voor ontbijt, lunch en diner ter inspiratie, een lijst met de meest bespoten voeding en een seizoenskalender. 

 

Het zijn vijf leerzame, interactieve en gezellige avonden 

Je hebt na deze cursus een mooie hoeveelheid kennis om zelf verantwoorde keuzes te maken om je leefstijl te veranderen in een duurzaam, gezonde leefstijl.  

Een andere, gezondere leefstijl aanleren kost tijd. Mijn advies is altijd om het stap voor stap te doen zodat je per stap iets tot een gewoonte kan maken. Dit is de beste basis voor een blijvende, gezonde leefstijl. Ieder lichaam is uniek en heeft zijn eigen behoeften. 

Ik kan je hierin ook begeleiden                  

 

 

Kosten

Klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden en kosten.

Locatie

Distelvink 5

3738 SH Maartensdijk

Tel: 06-49955517

Inschrijven

Ben je klaar voor een beter leven? Meld je aan voor de workshops.

info@gezondmetgerrie.nl